Proteklog se vikenda na stadionu NK "Varteks" održao tradicionalni turnir mlađih kategorija nogometaša u više uzrasnih kategorija. U kategorijama godišta 2002. i 2004. imali smo svoje predstavnike. U subotu su se odigravale utakmice u kategoriji g.2004. gdje smo došli do samog finala. Iako smo turnir započeli porazom od 0-1 od ljutog rivala, čakovečke "Sloge", u nastavku smo turnira odigrali odlično te došli do samog finala. Pobijedili smo ekipe "K7" i "Međimurje" s po 2-1 te "Fotex 1" 1-0. U četvrtfinalu je "pala" ekipa "Fotex2" s 2-0 a ludbreška "Podravina" u polufinalu s 1-0. Nakon četriri uzastopne pobjede uslijedilo nam je finale, opet protiv "Sloge". I opet poraz. Utakmicu koju smo, kao i prijašnje protiv istog suparnika, odigrali u grču i neshvatljivoj nervozi i tremi, izgubili smo ni iz čega. Naime, dva je puta najbolji igrač turnira Dorian Balog pogodio iz slobodnog udarca i odveo svoju momčad do pobjede i osvajanja turnira. No, sve u svemu, još jedna lijepa uspomena, odlično odigran turnir, još jedan pehar(ne zna se koji u nizu već) i dobra igra što najviše veseli, zbog čega možemo i moramo igračima srdačno čestitati.

Nešto manje uspješni bili su igrači g.2002. koji su nastupili u nedjelju i, u vrlo jakoj konkurenciji, osvojili treće mjesto u grupi, što je bilo nedostatno za prolaz dalje. Prvi susret odigran je protiv NŠ "Bubamara" iz Zagreba, miroljubivo 0-0. Uslijedio je međimurski derbi protiv NŠ "Međimurje" i lijepa pobjeda od 3-1, ali i dva poraza od po 0-2 protiv objektivno boljih ekipa – NŠ "Miklavž" iz Slovenije te NK "Mladost" iz Ždralova, ekipa koje su se plasirale u sljedeći krug. Iako prolaz nije osiguran, igrali smo većinom dobro, možda smo u zadnje dvije utakmice djelovali umorno, no svakako smo se predstavili u dobrom svjetlu te je tendencija i želja da se i ubuduće teži još jačem radu koji će osigurati i ubuduće zapažene rezultate na svim natjecanjima.

Početnici: Vlašić, Horvat, Kovačić, Taradi, Herman, Lukman, Obadić, Đurkin, Šoštarić i Vlah(treneri: Podgorelec i Juras).
Limači: Držanić, Sirc, Slaviček, Herman, Jančec D., Dominić, Obadić, Taradi, Horvat, Hrgović, Lukman, i Škvorc(trener:Podgorelec)

Na ovom turniru bili su i naši najstariji polaznici kategorije U-14 rođeni 1998. i mlađi ,koji su promjenljivom igrom došli do utakmice za završnicu turnira. Pioniri naše Nogometne škole su sa solidnim izdanjem došli do četvrtfinala. Po velikoj vručini na umjetnoj travi prva utakmica sa vršnjacima iz Zeline pokazala je da smo ne samo dostojan protivnik več i po šansama koje smo propustili bolja ekipa ali nema realizacije pa rezultat na kraju ostaje 0-0 i prvi bod u skupini.Druga utakmica protivnik nam je Ivančica iz Ivanca i ujedno najlošija koju smo odigrali cijelu polusezonu,poraz od 0-3 razlog nikakav pristup i neodgovornost pojedinaca,bezvoljnost i težak poraz nakraju.Treća utakmica sa ekipom Mladost iz Varaždina donijela nam je puno bolju utakmicu gdje smo po šansama i igri zaslužili pobjedu ali na kraju neriješeno 1-1 i sa dva boda donosi nam prvoga iz druge skupine u četvrtfinalu ato je domaćin Varteks-Fotex. Ova utakmica odigrala se na glavnom terenu bivšeg prvoligaša Varaždina,pomalo impresionirani samim terenom i tribinama niti smo se snašli već domaćin vodi 2-0.No tada počinjemo i mi igrati pa rezultat smanjujemo na 2-1.Kako utakmica teče tako i mi dobijamo samopuzdanje pa sa tri lijepe šanse ne uspijevamo postići gol već naprotiv kroz grešku naše obrane domaćin diže vodstvo na 3-1.Vrlo brzo smanjujemo na 3-2 i do kraja igramo na jedan gol ,stvaramo dvije lijepe šanse ali bez realizacije i tu je prići kraj.Ostaje nam dojam da su nam igrači ostali pomalo dužni jer niti jedna od ovih ekipa nije bila nepobjediva, ali izgleda da trener sa igračima mora malo više poraditi na psihološkom planu jer u nogometnom dijelu ne zaostajemo.Prilika je već na našem turniru 30.06.2013.,iskreno se nadamo da do tada će se posložiti „glavice“naših igrača.

REZULTATI SKUPINA:

SPARTAK-ZELINA 0-0
SPARTAK-IVANčICA 0-3
SPARTAK MLADOST VŽ. 1-1
čETVRTFINALE:
SPARTAK-VARTEKS-FOTEX 2-3

SASTAV:Krčmar,Jelenić,Obadić,Horvat,Zadravec,Lončarić,Pintarić,Podgorelec,Križaić P.,Fleten,Goričanec,Pintar,Cirkvenčić Trener : Makar Stjepan