U sportskom parku u Palovcu vatrogasci su proslavili 90 godina postojanja. Još davne 1920. godine na prijedlog općinskog birofa Ivana Jančeca sazvana je osnivačka skupština na kojoj je osnovano dobrovoljno ognjegasno društvo Palovec. Društvo je brojilo 33 člana. Prvi predsjednik je bio Ivan Horvat, zapovjednik Josip Lovrenčić, podzapovjednik Antun Novak, vježbatelj Franjo Dudić, vodnik Franjo Novak, strojarski vodnik Josip Hatlak, tajnik Mijo Novak i blagajnik Ivan Jančec.

Oni su utrli temelje vatrogastva u Palovcu. DVD Palovec je najstarija udruga u Palovcu. Punih 90 godina struktura društva se bazirala na obiteljskoj tradiciji, pa tako i danas ima čak i tri generacije iz jedne obitelji. 1953. godine u Palovcu je formirano i prvo žensko odjeljenje vatrogaskinja. Društvo ima upjehe na županijskim i državnim natjecanjima.

Trenutno DVD Palovec ima 1 časnika 1. klase, 3 čanika, 3 dočasnika 1. klase, 4 dočasnika,6 vatrogasaca 1. klase, 20 vatrogasaca i 30 vatrogasaca bez temeljnog ispita. Vatrogasci se trude da prema mogućnostima osuvremenjuju opremu i uređuju prostorije.

Na svečanosti se okupilo mnogo vatrogasaca i prijatelja. Predsjednik Željko Glad zahvalio je na pomoći Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, Vatrogasnoj zajednici Međimurske županije, Općini Mala Subotica i VMO Palovec na pomoći. Vatrogasna zabava i druženje je postajala dugo u noć.

Sve slike pogledajte u galeriji slika.