U ne tako dalekoj budućnosti, tridesetak godina nakon konačnog rata, samotnjak hoda pustopoljinom koja je nekoć bila Amerika. Prazni gradovi, srušene autoceste, sasušeno tlo – sve oko njega ukazuje na katastrofalno uništenje. Ovdje nema civilizacije, nema zakona. Ceste pripadaju bandama koje bi čovjeka ubile zbog cipela, malo vode… ili bilo čega. Međutim, ovome putniku nisu dorasle. Eli (Denzel Washington), čovjek koji je postao ratnik iz nužde, a ne vlastitim izborom, želi samo mir, ali ako ga se izazove, sasjeći će napadače prije nego što uvide da su počinili smrtonosnu grešku. Ono što on tako žestoko brani nije njegov život, nego njegova nada za budućnost; nada koju je imao i štitio 30 godina i koju je odlučan ostvariti. Potaknut svojom predanošću i vođen vjerom u nešto što je veće od njega samoga, Eli čini sve kako bi preživio – i nastavio dalje.
Samo jedan čovjek u ovome uništenom svijetu razumije moć koju ima Eli i odlučan ju je učiniti svojom: Carnegie ( Gary Oldman ), samoimenovani vladar provizornog grada lopova i razbojnika. U međuvremenu, Carnegiejevu posvojenu kći Solaru (Mila Kunis) Eli fascinira iz posve drugog razloga: nudi joj pogled na ono što postoji izvan domene njezinoga očuha.

No neće im biti lako spriječiti ga. Ništa – i nitko – mu se ne može ispriječiti na putu. Eli mora ići dalje kako bi ispunio svoju sudbinu i pomogao uništenom čovječanstvu.

Žanr: Akcija, Drama, Vestern, Avantura
Redatelj: Albert Hughes, Allen Hughes
Glavne uloge: Denzel Washington, Mila Kunis, Gary Oldman
Trajanje: 01:58:00

Projekcije: subota, 08.05.2010. u 20.30 i nedjelja, 09.05.2010. u 20.00