Harry Potter i njegovi prijatelji moraju se suočiti sa novim opasnostima zbog ponovnog dolaska Lorda Voldemorta, a uz to ih još napada i pubertet!
Ohrabreni povratkom lorda Voldemorta, Smrtonoše haraju i u bezjačkom i u čarobnjačkom svijetu, a Hogwarts više nije sigurno utočište kakvo je nekoć bilo. Harry sumnja da nove opasnosti vrebaju unutar dvorca, ali Dumbledore je odlučan u tome da će ga pripremiti za konačnu bitku za koju zna da će se ubrzo odigrati. Potrebna mu je Harryjeva pomoć kako bi otkrio način na koji će poraziti Voldemorta – a radi se o ključnim informacijama koje zna samo bivši profesor čarobnih napitaka u Hogwartsu, Horace Slughorn. S time na umu, Dumbledore se koristi manipulacijama kako bi svog kolegu nagovorio da se vrati na svoje staro mjesto i obećava mu više novca, veći ured… i priliku da podučava slavnoga Harryja Pottera.

U međuvremenu, učenike napada jedan potpuno drukčiji protivnik – tinejdžerski hormoni. Harryjevo dugogodišnje prijateljstvo s Ginny Weasley prerasta u nešto dublje, ali prepreka između njih dvoje je Ginnyin dečko Dean Thomas, a njezinog starijeg brata Rona nećemo ni spominjati. Ali Ron ima i vlastitih ljubavnih briga. Lavender Brown ga obasipa komplimentima, a Hermione umire od ljubomore, iako je odlučna u tome da mu neće pokazati svoje osjećaje. Međutim, kutija čarobne čokolade završava u krivim rukama i stvari kreću u potpuno novom smjeru.

Dok ljubav cvjeta, jedan učenik ostaje suzdržan zbog puno važnijih stvari koje ima na umu. Odlučan je u tome da će iza sebe ostaviti trag, iako će to biti vrlo mračan trag. Ljubav je u zraku, ali tragedija je na pomolu i Hogwarts možda nikad više neće biti isti…

Harry Potter i Princ miješane krvi' ne samo da predstavlja novo poglavlje u Harryjevom životu i životima njegovih prijatelja i neprijatelja nego i poglavlje u kojem se humor i tuga, romansa i iskupljenje te prošlost i sadašnjost isprepliću kao nikada do sada. A na pomolu povratka lorda Voldemorta odluka između dobra i zla nikada nije imala ozbiljnije posljedice.

Trajanje: 153 min. Projekcije: Subota 24.04.2010. u  20.00  sati, nedjelja  25.04.2010. u 19.30 sati
Žanr: avantura, fantastika, misterija
Uloge: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Michael Gambon, Alan Rickman, Tom Felton
Režija: David Yates