Učenici naše Osnovne škole Tomaša Goričanca kroz akciju sakupljanja staroga tekstila, odjeće i obuće povodom Dana planete Zemlja, dati će svoj doprinos očuvanju okoliša te pokazati da i mala djela mogu učiniti veliku razliku.

Pozivamo i sve ostale da se pridruže ovoj akciji sakupljanja i tekstil koji im više nije potreban doniraju Zadruzi Humana Nova na adresi Dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu.

Više o povijesti nastanka Dana planeta Zemlja…

Na konferenciji UNESCO-a 1969. godine John McConnell prvi je put predstavio ideju obilježavanja Dana Zemlje i iste je godine dizajnirana Zastava Zemlje, a sam je naziv Earth day prvi put upotrijebio 21. ožujka gradonačelnik San Francisca Joseph Alioto 1969. g., u proglasu kojim je odlučeno da se u gradu i na područja San Francisca proslavi kao Dan planeta Zemlje.

U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine.
Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je tijekom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru na kojoj je sudjelovao velik broj predstavnika vlada i nevladinih udruga usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja.
Na prijedlog bolivijske vlade 2009. godine Opća je skupština Ujedi­njenih naroda 22. travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje.