21.03.2013.
Posljednje novosti

Dan narcisa

Već tradicionalna akcija ‘Cvijetom narcisa protiv raka dojke’, ove se godine održava 23.03. diljem Hrvatske. Cilj akcije je podizanje svijesti o toj bolesti koja je prva na ljestvici smrtnosti kod žena.
 

U Hrvatskoj godišnje od raka dojke obolijeva više od 2.300 žena. Karcinom dojke ne može se spriječiti, ali se može na vrijeme otkriti, a za to su potrebni razni skupocjeni aparati, kako bi se svim ženama omogućila provedba pravovremene prevencije. Organizacija Europa Donna, koja je glavni organizator ove akcije, bori se da sve žene budu obaviještene o primjerenom liječenju. Organizator ‘Dana narcisa’ u Međimurju je Klub žena oboljelih od raka dojke ‘Nova nada’ – čakovec, koja djeluje u sklopu Županijske lige protiv raka – čakovec.

U našoj Općini punktovi će biti postavljeni u Maloj Subotici kod restorana Fortuna, u Palovcu kod prodavaone Metss-a, u Držimurcu i Strelcu, te u Štefancu također kod prodavaone Metss-a.

Dođite u razdoblju od 8 – 11 sati, do navedenih punktova, te simboličnom kupnjom narcisa pomognite u borbi protiv raka dojke.


OBAVJEST KLUBA ŽENA OPERIRANIH NA DOJKU čAKOVEC

22.03.2010.
Posljednje novosti

Dan narcisa

Dan narcisa, svjetski je dan borbe protiv raka dojke. Županijska liga protiv raka čakovec, odnosno Klub žena operiranih na dojku čakovec i ove će godine obilježiti Dan narcisa, humanitarnom akcijom “Cvijetom narcisa protiv raka dojke”. Prodaja narcisa i prigodnih proizvoda održat će se ove subote (27.03.2010.) u istom terminu na više lokacija diljem Međimurja. Klub žena liječenih na dojci čakovec, u suradnji sa Udrugom sportske rekreacije ''Sport za sve'' Mala Subotica, te UDVDR-om podružnica M. Subotica, ovu humanitarnu akciju  provest će i u našoj Općini. U Maloj Subotici od 09-12 sati kod općinske zgrade, dok će se u Palovcu akcija održati ispred prodavaone ''METSS''-a u isto vrijeme. Prodajom narcisa i prigodnih proizvoda prikupljaju se sredstva namijenjena borbi protiv te zloćudne bolesti, a žene se motivira na odlazak na preventivne preglede.

Donacijska sredstva mogu se doznačiti i na žrn. Županijske lige protiv raka – Međimurska banka 2392007-1100063645
Prošle godine u našoj se Općini po prvi puta provela ova akcija, a odaziv je bio iznad svih očekivanja, pa sa nadamo da će i ove godine biti dobrih ljudi, da se uključe u ovu humanitarnu akciju i svojim prilogom pomognu u borbi protiv ove zloćudne bolesti. (više…)

Promjena veličine fonta
Kontrast