Općina Mala Subotica i ove je školske godine za učenike OŠ Tomaša Goričanca i Područne Škole Držimurec-Strelec pribavila tri bilježnice za svakog učenika (po tri pisanke za učenike nižih razreda, odnosno 2 bilježnice na linije i jednu na kvadratiće za učenike viših razreda).

Za učenike prvih razreda Osnovne i Područne škole nabavila je i simpatičnu knjigu “Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan” autorice Jelene Pervan u kojoj je ispričana urnebesno smiješna, zabavna, ali sve u svemu vrlo poučna priča o higijeni, u kojoj glavnu ulogu imaju dvije bakterije Mrljek i Prljek.

Općina Mala Subotica kontinuirano provodi ulaganje u najvažniji cilj svake zajednice, u djecu i mlade. Svakom proračunskom godinom osigurava se sve više sredstava za osiguranje nadstandarda u predškolskom, osnovnoškolskom, srednjoškolskom i fakultetskom obrazovanju. 2019. godine dovršen je projekt rekonstrukcije, dogradnje i opremanja Dječjeg vrtića Potočnica Mala Subotica koji je sufinanciran iz mjere 7.4.1 Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo. Vrtić danas radi u dvije smjene, ima 1 jasličku i 4 vrtićke skupine, omogućena su nova zapošljavanja, a kvaliteta usluge je podignuta na najviši nivo. Osim toga, od 2019. godine Općina Mala Subotica povećala je sufinanciranje vrtića za 2. dijete u obitelji, te osigurala besplatni vrtić za 3. i svako daljnje dijete u obitelji.

Općina se uključila i u djelomično pokriće troškova prehrane za sve učenike matične i područne škole. Učenicima nižih razreda Općina je u šk. godini 2018/19. i 2019/20. osigurala sredstva za informatičku radionicu kako bi se informatička pismenost stekla u što ranijoj dobi. Svi učenici putnici imaju pravo na besplatni prijevoz autobusom kojeg također sufinanciraju Općina i Županija. Za učenike sa posebnim potrebama u nastavi Općina već duži niz godina osigurava sredstva za sufinanciranje rada asistenata, kao i za polaznike vrtića kojima je potreban asistent, ukoliko za iste nisu osigurana sredstva u državnom ili županijskom proračunu.  Uz Dane Općine darovitim učenicima dodjeljuju se novčane nagrade za posebne uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima, a financiraju se i troškovi kampova za posebno nadarene učenike. Osim u djecu, ulaže se i u kapitalne investicije, te je tako uloženo 100.000,00 kn za rekonstrukciju rasvjete u sportskoj dvorani, opremanje informatičke učionice, nabavu televizora za svaku učionicu, financiranje infrastrukture za uvođenje e-dnevnika… Ove godine uložena su sredstva u nabavu i ugradnju bojlera za toplu vodu kako bi se u svakoj učionici osigurale sanitarne mjere vezane uz zaštitu od korona virusa. Osim svega navedenog, za svu dobru djecu naše Općine do 6. razreda Sveti Nikola svake godine osigurava bogat paket sa knjigom.

Nadalje,  Općina Mala Subotica stipendira srednjoškolce koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Također, u ovom trenutku Općina isplaćuje 55 stipendija i to 500,00 kn za studente koji studiraju Čakovcu, Varaždinu, Koprivnici i Križevcima, odnosno 700,00 kn za studente koji studiraju u Zagrebu i u ostalim udaljenijim gradovima Republike Hrvatske i u inozemstvu. Ukoliko pak se radi o studiju za deficitarna zanimanja prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iznos stipendije se povećava za 100,00 kn. Stipendija se vraća samo u slučaju da student ne upiše sljedeću godinu ili ne završi studij u ugovorenom roku.