Nedavno osnovana Udruga mladih Štefanec intenzivno je počela s radom te su nanizali brojne aktivnosti na različitim područjima. O svojem radu redovito obavještavaju mještane putem fanzina „ŠŠŠUM…“. – Smatramo da ljudi, bili oni članovi udruge ili ne, trebaju biti obaviješteni o svemu što se u udruzi radi. Ipak je ona osnovana u svrhu napretka Štefanca, a on je moguć samo uz zajednički rad i suradnju mještana. Nismo ograničeni samo na jednu djelatnost, radimo sve što je u okviru naših mogućnosti – naglašava predsjednik Matija Pavleković.

Tako su nedavno, povodom Valentinova, u centru mjesta podijelili cvijeće i zaželjeli mještanima puno sretnih trenutaka sa svojim najdražima.
 
Maškarana povorka u Maloj Subotici bila je povod mladima iz Štefanca da opet zasuču rukave i pokažu svoju kreativnost. Opredijelivši se za ideju“Rimljani“, na radionici su samostalno izradili maske i ukrasili svoje prijevozno sredstvo. Na kolima su se tako našle poznate latinske izreke prevedene na hrvatski, a u skladu s aktualnom situacijom u državi.
 
– Na jedan smo dan pili, jeli i živjeli dobro kao Rimljani. Sada se vraćamo u stvarnost, krećemo dalje na posao jer imamo hrpu planova za ovu godinu – kažu članovi.
 
Sljedeće su aktivnosti, kako navodi predsjednik, veliko proljetno čišćenje okoliša i turnir u beli.