Iz HŽ Infrastrukture nakon brojnih požurnica iz Međimurske županije i apela čelnika naših jedinica lokalne samouprave, kao i definiranja prioriteta u radu novog saziva Savjeta za sigurnost na cestama na čelu s Kristijanom Srpakom i osobnog angažmana župana Matije Posavca konačno je došla dobra vijest kada su u pitanju “crne točke” u prometu na opasnim željezničkim prijelazima u Međimurju.

Naime, Agencija za sigurnost željezničkog prometa napokon je ovih dana izdala odobrenje HŽ Infrastrukturi da mogu proraditi “prometno-upravljački” i “signalno-sigurnosni” Nedelišće-Strahoninec i Mala Subotica 1 (polubranici sa zvučno i svjetlonosnom signalizacijom) koji su već nekoliko godina bili postavljeni, ali nisu radili.

Kao što je poznato na ovim prijelazima događali su se naleti vlaka na vozila, ali pukom srećom nije bilo najtežih posljedica.

Prvi je ovaj tjedan proradio ŽCP Nedelišće-Strahoninec pruge R201 Zaprešić-Čakovec koji je pušten u rad u srijedu 9. svibnja 2018. Puštanje u rad polubranika i signalizacije na ŽCP-a Mala Subotica 1 pruge M501 DG-Čakovec-Kotoriba-DG predviđeno je za 17. svibnja 2018. godine.