Općina Mala Subotica ovim putem poziva sve mještanke i mještane da u subotu, 07. prosinca 2019. u 16,00 sati dođu Društveni dom u Palovcu gdje će nakon predstave “Božićna priča” autorice Kristine Štebih Djed Mraz podijeliti darove djeci iz Palovca dok će ostalima podijeliti dan poslije na Božićnome sajmu u Maloj Subotici.

Sve posjetitelje Adventa u Općini Mala Subotica ove godine očekuje bogat zabavni program. Tako se već u nedjelju 8. prosinca 2019. u 14,00 sati na Trgu u Maloj Subotici otvara Božićni sajam, u sklopu kojeg se u 15:00 sata u Domu kulture održava besplatni koncert Mirka Švenda Žige nakon kojeg slijedi podjela darova kod kućica Mjesnih odbora na Božićnom sajmu.

POZIVAJU SE ŽITELJI OPĆINE, A I ŠIRE OKOLICE, DA POSJETE SAJAM, KUPE NEŠTO PRIGODNO, RAZGLEDAJU RAZLIČITE URATKE IZLAGAČA. Bit će tu toplog čaja, kuhanog vina, hladetine, kobasica, pečenih ribica, ljutih proizvoda od voća i povrća,meda, mirisnih božićnih kolačića, raznih svjetlucavih dekoracija, zvončića, vjenčića, anđela… ! Blagdanskom ugođaju Sajma doprinijet će koncert Mirka Švende Žige te kasniji nastupi Puhačkog orkestra Općine Mala Subotica, tamburaša KUU„ZVON“ s župnim zborom te “vatreni” nastup Ele Horvat.

Na Sajam se posebno pozivaju djeca (od rođenja do 6.razreda) iz Male Subotice, Svetog Križa, Držimurca i Strelca    da dođu na podjelu dječjih darova, koja će se vršiti kod kućica Mjesnih odbora.

Idući tjedan biti će u znaku šaha. U utorak 10.12.2019. godine u 08:00 sati započinje Županijsko prvenstvo u šahu za učenike i učenice osnovnih škola Međimurja u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica. U nedjelju 15.12. 2019. u 10:00 sati u Društvenom domu Palovec započinje 13. Otvoreno prvenstvo u šahu u Društvenom domu Palovec na koji se mogu prijaviti svi šahisti iz zemlje i inozemstva.

Kao i ranijih godina, KUU zvon će organizirati tradicionalni božićni koncert ” Sretan Božić, dobri ljudi” koji će se održati u Župnoj crkvi Blažene Djevice Mala Subotica u nedjelju 22.12.2019. godine u 17:00 sati.

Ove godine, već tradicionalno, se održava polnoćka u Kapeli Svete Ane u Strelcu 24.12. u 21:00 nakon koje je organizirano druženje mještana uz kuhano vino. Kasnije tog dana, točnije u 00:00 održava se polnoćka u Župnoj Crkvi Rođenja Blažene Djevice u Maloj Subotici.

Kao i KUU Zvon, tako i Puhački orkestar općine Mala Subotica već tradicionalno organizira Novogodišnji koncert koji će se održati u Domu kulture u Maloj Subotici u 16:00 sati.

U utorak 31.12. pozivamo Vas na PODNEVNI DOČEK na Trgu ispred Doma kulture Mala Subotica od 11:00 sati. Za djecu će biti osigurani besplatni hot-dogovi i čaj dok će odrasli moći uživati u kuhanom vinu i kobasicama. Točno u podne uživajte u prekrasnom i šarenom vatrometu balona!

Dakle, puno zabavnih sadržaja za sve naše sugrađane svi dobnih skupina, koje pozivamo da svojim prisustvom uveličaju Advent u Općini Mala Subotica te dočekaju novu 2020. godinu u malo drugačijem ambijentu.