18. županijska Smotra dječjeg folklornog stvaralaštva održati će se 27. i 28. listopada s početkom u 15:30  u sportskoj dvorani OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

U dva dana na Smotri će se predstaviti 10 dječjih folklornih skupina koje djeluju u sklopu KUU-a i KUD-a iz cijele Županije te 3 gostujuća društva. Sve sudionike pratit će član prosudbene komisije Goran Knežević.

Organizator Smotre je KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica i Zajednica HKUU Međimurske županije – Odbor za dječje folklorno stvaralaštvo, suorganizator HDS ZAMP, pokrovitelji Turistička zajednica Međimurja i Hrvatski sabor kulture, materijalna potpora Međimurska županija, Ministarstvo kulture RH i Općina Mala Subotica, medijski pokrovitelji Radio Studio M, List Međimurje, Međimurske novine, Regionalni tjednik, portal eMedjimurje, Srce TV.

 

SUBOTA:
1. KUD „Seljačka sloga“ Donja Dubrava
2. KUU „Zasadbreg“ Zasadbreg
3. KUD „Vrhovje“ Vrhovje
4. KUD „Fijolica“ Orehovica
5. KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica
6. FS Osnovne škole Starše – Slovenija
7. CTK Varaždin

NEDJELJA:
1. KUD „Donji Vidovec“ Donji Vidovec
2. DFS Dječji vrtić „Stonoga“ Novo Selo Rok
3. KUD „Žiškovec“ Žiškovec
4. KUD „Strmec“ Strmec
5. KUD „Mačkovec“ Mačkovec
6. KUD „Šandorovec“ Šandorovec

 

Vaša nazočnost bez sumnje bi značila poticaj dječjeg folklornog stvaralaštva te njegovo očuvanje za nadolazeće generacije stoga bi nam bilo drago da se odazovete i popratite ovu kulturnu manifestaciju!